• Przechowalnia 0
  • Szukaj

    Wpisz szukany produkt


    Wyszukiwanie zaawansowane
    Powiadomienia

    Olej kokosowy 200 ml

    Czystek 500 g
    25,00 zł 19,90 zł
    Kolagen NCN Morski GOLD 100g
    51,91 zł 39,90 zł
    Olejek CBD 5%
    329,00 zł 296,10 zł
    Czystek 100g
    12,91 zł 7,99 zł
    Błonnik witalny 1 kg
    39,91 zł 24,99 zł
    MyVita krople witamina D3+K2
    93,00 zł 79,90 zł
    (PBM) P3 Probiominerał 150g
    49,00 zł 46,90 zł
    (PBM) ProBioMinerał 500g
    79,00 zł 76,90 zł
    Chlorek Magnezu 1kg
    19,90 zł 14,90 zł
    Czystek Cistus Incanus 200g
    16,90 zł 11,00 zł

    Ilość produktów w przechowalni: 0

    Zobacz

    Zaloguj się

    e-mail:

    Hasło:

    ...jest pusty

    Olej kokosowy 200 ml

    9,90 zł

    Producent: OlVit
    Wysyłka:48 godzin
    Produkt dostępny (4 szt.)
    Waga:0.25 kg
    Sprawdź koszty wysyłki

    Koszty dostawy tego produktu

    Ilość:szt.

     Olej kokosowy w ok. 90% składa się z tłuszczów nasyconych. W przeciwieństwie do tłuszczów pochodzenia zwierzęcego są to tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha, które organizm człowieka przekształca bezpośrednio w energię a nie magazynuje w postaci złogów lub zapasów tłuszczu. Jednym z najważniejszych kwasów występujących  jest kwas laurynowy. Cechuje się on wspomaganiem układu immunologicznego, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe.
    Z uwagi na swoje bogactwo w naturalne składniki, olej kokosowy znalazł też zastosowanie w kosmetyce. Z powodzeniem może być używany jako krem dla cery suchej, odwodnionej, zmęczonej oraz dojrzałej, problematycznej i wrażliwej oraz jako krem pod oczy. Zamiast rakotwórczych chemikali obecnych w kremach z filtrem polecamy olej kokosowy, który ma naturalny filtr SPF.
    Bardzo często stosowany jako "odżywka" dla włosów. Kuracja z użyciem kompresów kokosowych przywraca zniszczonym włosom miękkość, gładkość i piękny płysk. 
    Olej kokosowy nadaje się także do pielęgnacji całego ciała - nawilża, łagodzi oraz niweluje objawy swędzącej, podrażnionej skóry. Stosowany systematycznie spowalnia procesy starzenia.
    Olej kokosowy tłoczony na zimno. Posiada charakterystyczna dla kokosa wspaniały smak i zapach. Olej nieoczyszczony zachowuje występujące w nim naturalne witaminy i minerały. Olej Kokosowy swoją popularność zawdzięcza występującej w nim kombinacji kwasów tłuszczowych. W kuchni nie wymaga dawkowania. Z powodzeniem można go używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw. Nadaje się do deserów, sałatek, sosów, chleba.
    Palma kokosowa nazywana jest „drzewem życia”, gdyż jej owoce – kokosy, zawierają wiele odżywczych, jak i leczniczych składników.
    Olej kokosowy tłoczony na zimno pozyskuje się z wysuszonego miąższu kokosa (kopry) poprzez mechaniczne wyciśnięcie.

    Olej ten charakteryzuje się naturalnym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). W temperaturze 23-27°C występuje w postaci stałej, przypominając na pierwszy rzut oka smalec.

    Olej ten zawiera niewielkie ilości NNKT, dlatego jest bardzo mało wrażliwy na utlenianie, nie wymaga więc przechowywania w lodówce. Tym samym nie jest podatny na jełczenie.


    Tłuszcze nasycone - 91 %

    Tłuszcze nienasycone - 9 %

    • kwas laurynowy - 48 %

    • kwas kaprylowy - 7 %

    • jednonienasycone - kwas oleinowy Omega 9 - 7 %

    • kwas mirystynowy - 18 % 

    • kwas kaprynowy - 6%

    • wielonienasycone - kwas linolowy Omega 6 - 2 %

    • kwas palmitynowy - 9 %

    • kwas stearynowy - 3 %

    Wartość odżywcza w 100g
    Wartość energetyczna 3685kj/896kcal
    tłuszcz
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone 93,4g
    Węglowodany 0g
    Białko 0g
    Sól 0g
    Cukry 0g



    Olej kokosowy w temperaturze powyżej 25 stopni zmienia swoją konsystencję na płynną - w żaden sposób nie obniża to jego wartości odżywczych oraz właściwości kosmetycznych. Jest to naturalne "zachowanie" - po obniżeniu temperatury olej powraca do stałej konsystencji.

    Kraj pochodzenia surowca: Indonezja
    Postać: Olej
    Miejsce tłoczenia: Polska
    Składniki: 100% Olej kokosowy
    Smak: Kokosowy
    Zapach: Intensywnie kokosowy
    Stosowanie: Do smarowania pieczywa, smażenia.
    Stosowanie: W kosmetyce jako naturalny balsam nawilżający do całego ciała, krem do twarzy, krem pod oczy oraz jako maseczka lub serum na włosy. Na bazie oleju kokosowego można równierz stwożyć naturalny antyperspirant, pastę do zębów czy mydło.

    Treści służą wyłącznie do celów informacyjnych. Nie jest moim celem udzielanie medycznych rad. Podane informacje są ogólnodostępne w literaturze oraz Internecie.

    Nie jest naszym celem udzielanie medycznych rad, zalecanie medycyny alternatywnej, ziołolecznictwa itd zamiast przepisanych przez lekarza medykamentów, bądź branie odpowiedzialności za osoby, które decydują się spróbować zawartych informacji.

     

    Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

    Napisz recenzję
    Klienci polecają również:
    • Yerba Mate Pajarito Tradicional 250g

      Yerba Mate Pajarito Tradicional 250g

      10,00 zł

    • Yerba Mate Pajarito Menta Limon (Mięta i Cytryna) 500g

      Yerba Mate Pajarito Menta Limon (Mięta i Cytryna) 500g

      20,00 zł

    • Ceramiczne naczynie do Yerba Mate Calabaza Brązowa Matowa 250ml

      Ceramiczne naczynie do Yerba Mate Calabaza Brązowa Matowa 250ml

      24,00 zł 21,60 zł

    • Bombilla Bambusowa

      Bombilla Bambusowa

      6,90 zł

    • Wybielająca pasta do zębów z propolisem Agaffi

      Wybielająca pasta do zębów z propolisem Agaffi

      12,50 zł

    • Szampon Przeciwłupieżowy do wszystkich rodzajów włosów 350ml

      Szampon Przeciwłupieżowy do wszystkich rodzajów włosów 350ml

      7,90 zł

    Sklep do zdrowia – sklep z naturalnymi kosmetykami, artykułami spożywczymi oraz środkami czystości.

    Akceptuję
    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.